Witam wszystkich. Cieszę się, że trafiliście na ten wpis w swoich podróżach po internecie, ponieważ mam dla was coś naprawdę specjalnego. Opiszę dzisiaj specjalne danie jakim będzie można się cieszyć tylko podczas jednej, wyjątkowej nocy. 

W poprzednim wpisie pisałem o NOCY RESTAURACJI.
To właśnie z tej okazji przygotowaliśmy coś wyjątkowego. Z dumą prezentujemy kompozycję naszego Szefa Kuchni; Michele Striato!




Tagliolini Neri Con Pachino, Castraure e Gamberi Della Laguna Di Venezia
Czarne tagliolini z atramentem mątwy, weneckimi karczochami, pomidorami Pachino i krewetkami z laguny weneckiej.

To danie jest wyjątkowe przede wszystkim z uwagi na najwyższej jakości składniki, użyte do przygotowania.

  • Makaron został własnoręcznie zrobiony. Dla zapewnienia dużych walorów smakowych i wizualnych użyto ściąganego na zamówienie atramentu mątwy.
  • Pomidory, które są składnikiem tego dania to pomidory pacchino - są to podobnie jak nasze oscypki, produkty regionalne. Rosną tylko w miejscach określonych przez rozporządzenie. Nadają one niepowtarzalny smak naszemu daniu.
  • Kolejnym specjałem, którego można spróbować to karczochy. Są niezwykle pożądane z uwagi na to, że rosną jedynie przez 20 dni w roku, na jednej z wysp Wenecji. Ich oryginalna nazwa to Carciofo sant'erasmo. Wyróżnia je wyjątkowa delikatność.
  • Udało nam się również sprowadzić krewetki z laguny weneckiej. 
Kombinacja tych oryginalnych włoskich składników stanowi esencję i duszę naszej restauracji. Oryginalne włoskie składniki przygotowane w tradycyjny wenecki sposób przez prawdziwego mistrza.
Nasze danie nawet jak na tak wyszukane składniki, będzie dostępne w przystępnej cenie 41zł. 
Jest to nie powtarzalna okazja aby poczuć się jak w weneckiej lagunie.

Zapraszamy serdecznie!
30.05.14, Noc restauracji w San Marco!

Leave a Reply